EntrenaDansa

Moviment del cos: tradició i contemporaneïtat

A partir dels elements propis de la dansa: espai, temps i cos, el ballarí i coreògraf Toni Jodar d' Explica Dansa / Explica Danza/ Explaining Dance proposa uns exercicis que fusionen els codis de moviment de la dansa contemporània amb referents de tradició, com és la música d’arrel.

EntrenaDansa són una sèrie d’exercicis per agafar consciència general del cos amb recursos propis d’entrenament de la dansa com són l’estimulació de les articulacions, el to muscular a través d’estiraments, l’ús del pes i la respiració.

D’una banda, des del 2019 el Festival Tradicionàrius acull propostes de tradició i innovació així com la creació d’espais sonors a partir de la música d’arrel i la contemporània: Roger Andorrà i Núria Hontecillas amb "Electrogralla”; Joana Gomila i Lali Ayguadé Company amb “Sa Mateixa”; Roberto Olivan Performing Arts, Magi Serra Foraste i Vox Bigerri amb “Socarrel”. De l’altra, Explica Dansa està en procés de creació d’una peça nova que tractarà sobre la tradició i la contemporaneïtat (revisió, transmissió...) i que tancarà la trilogia de conferències ballades.


La confluència d’aquestes dues iniciatives ens han animat a proposar-vos aquests EntrenaDansa, en 3 entregues: EntrenaDansa 1: Tors / EntrenaDansa 2: Cames / EntrenaDansa 3: Peus

La proposta es va materialitzar de manera presencial a l'ÉsDansa 2020. Toni Jodar, acompanyat de Montse Colomé, va participar a l'espai Ésdansa'T Formadors el dijous 20 d'agost de 2020.

Més informació