Vídeo recomanació de Cultura Popular

Videorecomanació: “30 anys Tradicionarius : 1988-2017”

Una iniciativa del Prestatge Virtual de Cultura Popular de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona que recull els esdeveniments més característics de la cultura popular catalana i també de l’estat espanyol. Danses, músic, festes i tradicions que s’han mantingut al llarg dels anys perquè les coneguis i en gaudeixis.


https://bibliotecavirtual.diba.cat/cultura-popular

Més informació al prestatge virtual #CulturaPopular


Troba el document al catàleg Aladí / http://aladi.diba.cat i a l'apartat els bibliotecaris recomanen https://bibliotecavirtual.diba.cat/els-bibliotecaris-recomanen

Ressenya

Doble CD recopilatori en commemoració del 30è aniversari del Festival Folk Internacional Tradicionàrius, creat l’any 1987 amb la voluntat de promoure la música d’arrel tradicional catalana. Tot i que fa uns quants anys que el recopilatori ja no s’editava (concretament des del 2011), els organitzadors han cregut oportú fer una edició especial per dos motius: rememorar un dels seus senyals d’identitat històrics i fer un balanç de totes les edicions. Òbviament ha estat impossible encabir els gairebé mil solistes i formacions que han format part del cartells del 30è Tradicionàrius en aquest recull. L’encarregat d’aquesta tasca ha estat Josep Vicenç Frechina, conegut musicòleg i crític musical, que ha fet una selecció de 41 grups i solistes que són una representació de tots els enregistraments existents, que permeten fer un recorregut per la sonoritat folk catalana al llarg de les darreres tres dècades.

Videorecomanació feta per Lluís Martínez. Bib. Poblenou-Manuel Arranz. Barcelona
Carol Durán Moreno. Directora Artística del Centre Artesà Tradicionàrius